• Evenemang idag
Lördag
5
Oktober 2019
Dunkers Kulturhus Konsertsalen Helsingborg

SAMTAL PÅ DUNKERS: MICHAEL SEGERSTRÖM

Michael Segerström är skådespelare och dramatiker. Han startade sin första teatergrupp Tidningsteatern 1971 med sin bror Thomas. Michael Segerström med vänner tog över Söderbio på Götgatan i Stockholm 1984 och omvandlade den till teater med namnet Boulevardteatern.
Michael Segerström har skrivit ett antal teaterpjäser, TV-serier och som skådespelare medverkat i en mängd filmer som Den goda viljan, Sven Klangs kvintett och Wälkom to Knohult med flera.
Han fick 2008 en guldbagge för bästa manliga huvudroll i filmen Darling. 2013 skedde debuten som skönlitterär författare med novellsamlingen Berättelser från köpingen, en samling delvis självupplevda, delvis hörda eller påhittade berättelser i Fritiof Nilsson Piratens anda från uppväxtorten Skurup. 2015 gavs Trelleholla – ondare än ont ut.
Inspiration från Piraten återkommer också i monologpjäsen Mannen som blev ensam där handlingen beskriver utfrysningen och förföljelsen av en invandrad trädgårdsodlare i det tidiga 1900-talets Österlen.
Michael Segerström är återkommande engagerad vid Helsingborgs Stadsteater där man fått se honom i roller som fabrikören i Den enfaldige mördaren och hypokondrikern Argan i Molières Den inbillade sjuke. I rollen som Arg gubbe, med Stumpenteatern, handlar det om att inte passa in och det svåra i att vara människa.
Samtalsledare: Gunilla Lewerentz.
Samtal på Dunkers har funnits i mer än 10 år. Under åren har vi gästats av många kulturpersoner, samhällsdebattörer och opinionsbildare. Konceptet innebär att vi bjuder in en gäst som samtalar med en samtalsledare under en timme i Konsertsalen på Dunkers. Samtal på Dunkers är ett personligt möte som tar utgångspunkt i gästens person och värv. Dessa samtal brukar vara populära och uppskattas av en kunnig och nyfiken publik. Vi välkomnar alla som vill veta lite mer om stort och smått i det nära samtalets form.
Längd: 60-75 min.
Dunkers kulturhus i samarbete med Föreningen Norden och Killbergs Bokhandel.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
Boenden närmast Dunkers Kulturhus Konsertsalen natten mellan 13 och 14 November.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Dunkers Kulturhus Konsertsalen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. SAMTAL PÅ DUNKERS: MICHAEL SEGERSTRÖM, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

POPULÄRT I Helsingborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Hbg.se kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Helsingborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November