• Evenemang idag
Lördag
31
Augusti 2019
Dunkers Kulturhus Konsertsalen Helsingborg

HELSINGBORG PIANOFESTIVAL 2019: IIRO RANTALA

Iiro Rantala är en finsk pianist med härlig utstrålning, som behärskar både klassisk musik och jazz på toppnivå. På Dunkers möter vi en improvisatör som rör sig obehindrat mellan klassiskt och jazz.
Iiro är född 1970 och studerade vid Sibelius-Akademin och Manhattan School of Music i New York 1988-1993. Tillsammans med kontrabasisten Eerik Siikasaari och batteristen Rami Eskelinen blev han vida känd med Trio Töykeät, en av Finlands mest beresta jazzensembler med uppträdanden bland annat i Fjärran Östern och Australien. År 2008 framträdde han med en ny triobesättning, Iiro Rantala New Trio. Utöver honom själv på piano består trion av Marzi Nyman, gitarr och Felix Zenger, som bland annat gör vokala trumljud, inom hip hop-musiken känt som ”beatboxing”.
Som kompositör har Rantala främst skrivit för triosammansättning, men i verkförteckningen finns även musik för musikaler och dansproduktioner. Iiro spelar gärna på en och samma konsert en pianokonsert av Mozart och sina jazzkompositioner. Hans tredje soloalbum är en hyllning till Finland; mentaliteten, humorn och melankolin i den speciella finska själen och Iiro porträtterar den i en komposition för varje månad.
Se hela programmet för Helsingborg Pianofestival 2019 på www.dunkerskulturhus.se
Ingår i Festivalpasset som ger entré till alla konserter och föredrag.
Fullpris 1920 kronor, med Kulturkortet 1700 kronor.
Kontakta Dunkers kulturhus biljettcentral för att köpa festivalpasset: 042-107400

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
Boenden närmast Dunkers Kulturhus Konsertsalen natten mellan 22 och 23 September.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Dunkers Kulturhus Konsertsalen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. HELSINGBORG PIANOFESTIVAL 2019: IIRO RANTALA, Dunkers Kulturhus Konsertsalen

POPULÄRT I Helsingborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Hbg.se kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Helsingborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

September