• Evenemang idag
18-19
Jan 2018
Kulturhotellet Helsingborg

Teater: In Memoriam To Identity

In Memoriam to identity hade premiär 2014 och blev hyllad av kritikerna. Nu sätts den upp igen på Kulturhotellet i Helsingborg!

In Memoriam to Idenity dubbelexponerar olika maktförhållanden i en drabbande föreställning om den ekonomiska krisen, migrationsströmmar och kvinnors rätt till sin egen kropp. Det är en filosofisk och politisk roadtrip genom ett Europa som kämpar med sviterna av skenande statsskulder, globala förhandlingar, migranter som väntar på att få komma in i Schengen men också av politikernas svek och män och patriarkala strukturer som utnyttjar kvinnors.
In Memoriam to Identity rör sig mellan högt och lågt i möten med Disney, kungar och gudar i de grekiska dramerna, filmkaraktärer och litterära figurer i jakten på sanningen om varför allt ser ut som det gör i Europa. Föreställningen är undersökning av språk, identitet och makt.
Det är superbt skådespeleri, otroligt underhållande teater och Föreställningen beskrevs som ett genombrott för skådespelaren Nils Dernevik när pjäsen hade premiär. Texten är skriven av Jörgen Dahlqvist och regisserad av Linda Ritzén från Teatr Weimar, ett av Sveriges ledande scenkonstkollektiv som gjort succé ute i Europa de senaste åren med sina olika föreställningar.

Ett samarbete mellan Helsingborgs stadsteater, Teatr Weimar och Kulturhotellet.

Text: Jörgen Dahlqvist
Regi: Linda Ritzén
Medverkande: Nils Dernevik.
Rum: Jörgen Dahlqvist, Nils Dernevik och Linda Ritzén
Ljus och video: Jörgen Dahlqvist

Biljetter på Helsingborgs Stadsteaters hemsida

I siffror

44 st

har besökt evenemanget på Hbg.se
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Kulturhotellet). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Teater: In Memoriam To Identity, Kulturhotellet

POPULÄRT I Helsingborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Hbg.se kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Helsingborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Februari