• Evenemang idag
Torsdag
1
Februari 2018
Charles Dickens Bar & Scen Helsingborg

Premiär för blues-kväll ! Freddie Nyström Band

PRESSTOPP PRESSTOPP
OBS Spelschemat för Freddie Nyström Band har kompletterats med att i Helsingborg på traditionsrika Charles Dickens inleda pubens nya satsning på blueskvällar den 1 februari. På Hälsingborgsfestivalen vann Freddie Nyström Band publikens hjärtan med sin medryckande blues och bluesrock. Att bandet sjunger på svenska gav ett mer personligt tilltal till publiken, vilket uppskattades varmt!!! OBS

PRESSTOPP PRESSTOPP

Bluesen talar svenska https://open.spotify.com/album/0ogKTdOy3eB1Wb8U4RP3Tf https://www.youtube.com/watch?v=E0MV9Fv-QY0 https://www.youtube.com/watch?v=qL_Z15q8FbI https://www.youtube.com/watch?v=GlrHOA0DW4Q

Det strävsamma Göteborgsbaserade blues- och bluesrockbandet Freddie Nyström Band har gjort det igen – den nya skivan heter Min tur.
För ett år sedan testade bandet sitt nya material, i form av skivan Hem – på svenska – och testet föll väl ut, publiken gillade verkligen det den hörde. Under året har Freddie Nyström Band turnerat från Stockholm i norr till Malmö i söder, och publikens gensvar har varit riktigt övertygande, blues på svenska är tydligen något som saknats:
- Det verkar finnas ett uppdämt behov, känner Freddie Nyström.

Låtarna på den nya skivan Min tur utforskar olika hörn av bluesen, och energin och soundet är omisskännligt Freddie Nyström Band. Texterna speglar ett liv och en vardag där många känner igen sig, samtidigt som gitarrspelet är personligare än någonsin!
Publiken känner igen sig i bandets blues och drar smickrande nog paralleller med såväl Roffe Wikström som Peps medan de även hör influenser från ex.vis storheter som Gary Moore, Jimi Hendrix och Stevie Ray Vaughan:
- Jag blir både smickrad och glad, rodnar Freddie Nyström och fortsätter retoriskt, de gubbarna har man ju levt med hela sitt liv så det skulle ju vara konstigt om man inte blivit smittad!

Året inleds med en spelning på Restaurang Hörnan i Åmål. Som vanligt kompletteras bandet på scen av mycket rutinerade Staffan Dahl på hammond. Därefter fortsätter Freddie Nyström Band till Charles Dickens i Helsingborg 1 februari och därefter vidare till Karlskrona på The Fox & Anchor i februari.

Röster ur publiken:
- Peps möter Yngvie Malmsteen- sköna lirare!
- Det gungar på gött!
- Det svänger tungt!
- Har ni nån skiva man kan köpa?

Freddie Nyström Band består av:
Fredrik Freddie Nyström gitarr och sång
Gunnar Kungur bas och sång
Uffe Jansson trummor och slagverk
Staffan Dahl HammondKontakt:
Annie Nyström 0734 - 40 20 60
Uffe Jansson 0700 - 23 32 09

I siffror

16 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

91 st

har besökt evenemanget på Hbg.se
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Charles Dickens Bar & Scen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Premiär för blues-kväll ! Freddie Nyström Band, Charles Dickens Bar & Scen

POPULÄRT I Helsingborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Hbg.se kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Helsingborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Mars