• Evenemang idag
Torsdag
7
December 2017
Dunkers kulturhus Helsingborg

Filosoficafé

Sportens själ: Vinna eller försvinna? Ett evigt dilemma för människosläktet eller helt enkelt ett misstag? Om inte våra inre drivkrafter står i direkt relation till och har sitt ursprung i evolution och genetik – vad är det då vi tampas med i vårt kulturarv i vår strävan mot seger eller nederlag?

Är sporten ett koncentrat av mänsklighetens sämsta egenskaper, eller möjligen de bästa? Vad är det som kan tänkas kittla i vår strävan efter att tillhöra en grupp och gärna hejar på dess framgångar på bekostnad av andra? Och framförallt – hur ska vi förhålla oss till spänningsfältet för kvällens samtal?

Välkommen att filosofera tillsammans med andra under enkla former. Filosofen som leder samtalen är denna kväll Martin Severinsson.
Både utställningarna och Bistron har öppet så passa på att göra ett besök där före eller efter.

Plats: Atriet, entréplan
Filosof: Martin Severinson
Fri entré. Ingen föranmälan.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Dunkers kulturhus). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Filosoficafé, Dunkers kulturhus

POPULÄRT I Helsingborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Hbg.se kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Helsingborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Februari